Wednesday, January 3, 2018

6 άλμπουμ που ξεχωρίσαμε το 2017 και μια πρόβλεψη για το 2018

Blues: Illegal Operation – Down
Σύγχρονο blues με φοβερές συνθέσεις, καλή παραγωγή, ωραία παιξίματα και λειτουργική ενορχήστρωση. Όλα σε ισορροπία. Τέλειο.




Rock: Baby Guru – IV
Οι Baby Guru είναι η πιο σημαντική μπάντα του εγχώριου ροκ αυτή τη στιγμή καθώς η επιρροή της (και των μελών της) ξεπερνά τη δική της δισκογραφία και αποτυπώνεται σε μια σειρά από παραγωγές / συμμετοχές σε δουλειές άλλων αλλά και στις solo δουλείες των μελών της.



Pop: The Man From Managra – Half a century man
Το δεύτερο άλμπουμ του The Man from Managra (Coti K) περιέχει μια ακόμα παρτίδα καλοφτιαγμένων ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ από αυτά που σπάνια συναντά κανείς σήμερα. Κορυφαία ποπ (με την ευρύτερη – παλαιότερη – έννοια του όρου, με τραγούδια με κουπλέ/ρεφραίν, λιτές ενορχηστρώσεις και εκφραστικές ερμηνίες).



World: Trio Tekke & Dave De Rose – Zivo
Οι Trio Tekke πάνε ένα βήμα παραπέρα τον ήχο τους (με βάση το ρεμπέτικο) και με τη βοήθεια του Dave De Rose (εκτός από τη μουσική του συνεισφορά, το βάρος του βιογραφικού του ενδέχεται να ανοίξει κάποιες πόρτες κάτι που ούτως ή άλλως οι Trio Tekke το αξίζουν).



Jazz: Yiannis Kassetas – Northern Lights
O Γιάννης Κασσέτας σε ένα ακόμα κοσμικό ταξίδι με την αφρόκρεμα της ελληνικής τζαζ αλλά και τον Αμερικανό σαξοφωνίστα Craig Handy. Ένα περιπετειώδες άλμπουμ που σε συνεπαίρνει.


Έντεχνο: Σταύρος Ξαρχάκος – Ελεγείες και Σάτιρες
Μια έκπληξη της χρονιάς τόσο για το μουσικό/στιχουργικό μέρος, όσο και για την παρουσία του Ξαρχάκου ως βασικού ερμηνευτή του δίσκου.


Τέλος ακούσαμε το trailer (μόνο) της νέας δουλειάς του Τάκη Μπαρμπαγάλα. Πρόκειται για το Nocturne, το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ (μετά το Phosphorus Hesperus του 2015) που θα κυκλοφορήσει το Φλεβάρη 2018. Θα περιέχει τέσσερις συνθέσεις (η μία διασκευή σε πρελούδιο του Bach). 
Αναμένουμε… 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...